30 Nisan 2012 Pazartesi

BİR DİKİLi AĞACINIZ OLSUN...


Büyüdüklerinde hatırlayacakları güzel anların arasında bir çocukluk anısı da toprağa diktikleri bir fidan, ellerinden yeşeren bir dal olsun diye Nisan ayının güzel bir pazar günü yollara düştük. Eskişehir'e 55 km mesafedeki bu çorak arazide Kutlu Doğum Etkinliklerimizin sonuncusu olarak planladığımız ağaç dikme etkinliği en çok da çocuklarımızı mutlu etti. ''En Güzel '' olarak yaratılan, Kainatın Efendisi'nin (Salat ve Selam O'nun üzerine olsun) bizlere öğrettiği güzel ahlakın çocuklarımızın  da hayatlarının mimarı olması için tasarlanmış etkinliklerden biriydi bu etkinlik. 
Bu gezegenin daha yaşanır bir yer olması bizim hırslarımızla yaptığımız tahribatı biraz olsun düzeltme yolunda çaba göstermemize bağlı. Ağaçları kestik, toprağı, havayı, suyu kirlettik ve bize emanet edilen şeylere (buna kendi kişisel hikayelerimiz de dahil) sonuna kadar ihanet ettik. Ama yapılanları tamir etmek adına kendi küçük hikayelerimizden başlayarak umut fidanları yeşertebilir, onları sevgi ve hoşgörümüzle büyütebiliriz. 



Bu iki kuzen birlikte toprağa dikti bu çam fidanını, etrafını birlikte toprakla örttü ve can suyunu masum çocuk kalplerinin hammaddesi olan  sevgi, umut ve affedicilikle verdi. Yunus Emre'nin dolaştığı topraklarda hoşgörü iklimi yeşersin, yaradılan yaradandan ötürü sevilsin için  hamurumuz olan toprakla bir buluşmaydı bu fidan dikimi. Eskişehir Birlik Vakfı'na yürekten teşekkürler, böyle bir organizasyonla  birlikte bizleri buluşturduğu için.

7 yorum:

  1. insan surekli yok ediyor ne yazik ki ve yerine de hicbir sey koymuyor. bu yuzden ne de guzel bir sey yapmissiniz.

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız, ben de çocukların bilinçlenmeleri böyle etkinlikleri çok önemsiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil